خدمات مالی و مالیاتی

موسسه دریا پردازان مالی

خدمات مالی و مالیاتی

موسسه دریا پردازان مالی

ضایعات متعارف تولید محدودیتی ندارد و جزء هزینه های قابل قبول است

ممیزین مالیاتی نباید درصد مشخصی (مثلا" 5%) را به عنوان ضایعات متعارف تولید در نظر گرفته و مابقی هزینه ضایعات را برگشت بزنند .


بلکه بایستی با توجه به اسناد و مدارک مثبته و صورتجلسات مورد تأئید مراجع ذیصلاح و درنظر گرفتن شرایط محیطی و جغرافیائی منطقه وقوع کارخانه وسایر مواد اولیه مصرفی , میزان واقعی ضایعات را (فارع از درصدهای از پیش تعیین شده) دقیقاً محاسبه و جزء هزینه های قابل مودی منظور و از اعمال روش های ابداعی غیرمتعارف جداً خودداری نمایند .


" " بخشنامه لازم الجرا وحدت رویه " " 

به قرار اطلاع برخی از مسئولین رسیدگی پرونده های مالیاتی کارخانه های تولیدی نظیر تبدیل چغندر قند به قند برای محاسبه ضایعات متعارف تولید موضوع بند 25 ماده 148قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفندماه 66 , شیوه های مختلفی بکار برده و بدون انجام تحقیقات کافی و عدم توجه به اسناد و مدارک ابرازی مودی و سایر عوامل موثر مربوطه و برحسب رویه معمول صرفاً درصد ثابتی از مواد اولیه مصرفی را به عنوان هزینه ضایعات میپذیرند و با این اقدام زمینه اعتراض مودیان ذینفع را فراهم می آورند که این امر علاوه بر طولانی شدن زمان رسیدگی و تاخیر در قطعیت و وصول مالیات مغایر با اصل عدالت مالیاتی نیز میباشد .

 از آنجا که بررسی های بعمل آمده بیانگر آنست که ضایعات مواد مصرفی کارخانه های تولید قند از چغندر قند بدلایل مختلف از قبیل ماندن در انبار , پلاسیدگی , کاهش وزن و غیره … بیش از آن مقداری است که معمولاً مورد محاسبه و قبول مامورین مالیاتی قرار می گیرد , لذا بلحاظ ایجاد رویه واحد و پرهیز از ایجاد مشکل برای تولیدات داخلی کالاهای اساسی مورد بحث و تسریع جریان امور و حفظ حقوق متقابل مودیان مالیاتی و دولت مقرر میدارد , مسئولین ذیربط هنگام رسیدگی پرونده مالیاتی تولیدکنندگان مزبور با عنایت به اسناد و مدارک مثبته و صورتجلسات مورد تأئید مراجع ذیصلاح و درنظر گرفتن شرایط محیطی و جغرافیائی منطقه وقوع کارخانه و نوع چغندر قند وسایر مواد اولیه مصرفی , میزان واقعی ضایعات را (فارع از درصدهای از پیش تعیین شده) دقیقاً محاسبه و جزء هزینه های قابل مودی منظور و از اعمال روش های ابداعی غیرمتعارف جداً خودداری نمایند .


آقایان ممیزین کل مالیاتی و نمایندگان محترم هیأتهای حل اختلاف مالیاتی نیز نسبت به سنواتی که بشیوه های معمول قبلی مورد رسیدگی قرار گرفته و مراحل قبل از قطعیت مالیات را طی می نمایند با توجه به مراتب رسیدگی و اقدام مساعد معمول دارند . مفاد این بخشنامه مورد تأئید هیأت عمومی شورای عالی مالیاتی نیز قرار گرفته است.

حسابداری درقرآن کریم

قرآن مجید که کلام الهی و راهنمای بشر و معجزه پیامبر اعظم (ص) است و از آنجا که این کتاب به اعصار خاصی تعلق ندارد و با وجود آنکه خداوند متعال آن را در برابر تحریف محافظت می نماید و در رابطه با تمام موضوع های اصلی و حیاتی دنیا از جمله حساب و غیرحساب در این دنیا و آخرت سخن به میان آورده است. در کل قرآن مجید که دارای 114 سوره و 6236 آیه در حدود 604 صفحه می باشد. 38 بار از کلمه حساب و مشتقات آن در رابطه با موضوع های گوناگون و در سوره های مختلف بالغ بر 37 سوره که شامل 22 سوره مکی و 15 سوره مدنی می باشد از این عبارات استفاده شده است و با وجود اینکه ما در کشوری مسلمان و معتقد به روز حساب هستیم در مقولاتی همچون حساب‌دهی و حساب‌کشی با توجه به اهمیتی که خداوند به حساب و غیر حساب می دهد و در قرآن برای بشر یادآوری کرده است باید به دقت به حساب و کتاب در زندگی توجه نموده و علی الخصوص شاغلین در حرفه حسابرسی و حسابداری تذکرات قرآنی را در حرفه خود لحاظ کنند.


ارقام را ذکر میداریم که بیانگر اعجاز قران کریم است:

• کلمه مرد 24 مرتبه و کلمه زن نیز 24 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه دنیا 115 مرتبه وکلمه آخرت نیز 115 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه ملائکه 88 مرتبه وکلمه شیطان نیز 88 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه حیات 145 مرتبه وکلمه مرگ نیز 145 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه مفاد50 مرتبه وکلمه زیان نیز 50 مرتبه در قرآن کریم ذکر شده است

• کلمه سختی 102 مرتبه وکلمه صبر نیز 102 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه مردم 50 مرتبه وکلمه پیامبران نیز 50 مرتبه در قرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه شیطان 11 مرتبه وکلمه مغفرت خواستن نیز 11 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه مصیبت 75 مرتبه و کلمه شکران وسپاس نیز 75 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه صدقه 73 مرتبه وکلمه خوشنودی و رضایت نیز 73 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه مسلمین 41 مرتبه وکلمه جهاد نیز 41 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه زندگی مجلل 8 مرتبه وکلمه زندگی ساده نیز 8 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه محبت 83 مرتبه وکلمه طاعت نیز 83 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه جادو 60 مرتبه وکلمه فتنه نیز 60 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه زکات32 مرتبه وکلمه برکت نیز 32 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه فهم ودانش49 مرتبه وکلمه نور و روشن نیز 49 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه صالحات167 مرتبه وکلمه سیئات نیز 167 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه زبان 25 مرتبه وکلمه وعظ کردن نیز 25 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه زحمت و مشقت114 مرتبه وکلمه شکیبایی نیز 114 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه محمد 4 مرتبه وکلمه شریعت محمد نیز 4 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه صلات 5 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه ماه 12 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه روز 365 مرتبه درقرآن کریم ذکرشده است.

• کلمه بحر 32 مرتبه درقرآن کریم ذکر شده است.

• کلمه خشکه 13 مرتبه در قرآن کریم ذکرشده است.

بس میبینیم قران همه چیز را به ادراک تراز نموده است

تعریف حساب تعدیلات_سنواتی:

همانطور که در جریان هستید تعدیلات سنواتی، سند های اصلاحی هستند که حسابداران جهت اصلاح مانده سود و زیان انباشته انجام میدهند.


به بیان واضح تر اگر ما نیاز به صدور سند اصلاحی با ارقام با اهمیت از بابت اقلام سود و زیانی ( درآمد ها و هزینه ها ) داشته باشیم مانده حساب سود و زیان انباشته را به طرفیت برخی حسابهای ترازنامه ای بدهکار یا بستانکار می نماییم.


در استاندارد شماره 6 حسابداری آمده:  تعدیلات‌ سنواتی‌، تعدیلاتی‌ با اهمیت‌ است‌ که‌ به‌ سنوات‌ قبل‌ مربوط‌ می‌شود و از تغییر در رویه‌ حسابداری‌ یا اصلاح‌ اشتباه‌ ناشی‌ می‌گردد. 


و البته در همین استاندارد تاکید شده که تعدیلات‌ سنواتی‌، اصلاحات‌ تکرار شونده‌ معمول‌ و تعدیل‌ برآوردهای انجام‌ شده‌ در سنوات‌ قبل‌ را شامل‌ نمی‌شود .


برای مثال اگر به جهت مالیات سال قبل ذخیره کمتری منظور کرده بودیم یا مبلغ عمده ای از فروش نسیه دوره قبل را ثبت نکرده بودیم به ترتیب اسناد زیر را صادر میکردیم:


سود و زیان انباشته بد  *  

                  مالیات پرداختنی بس  *



حسابهای دریافتنی بد  *  

                 سود و زیان انباشته بس  *

دریا پردازان یعنی شفاف سازی حسابهای شما

-1انجام کلیه امور مالی و حسابداری (ارائه سیستم مالی و حسابداری و بهای تمام شده جهت کنترل هزینه ها و سیستم انبار داری و.....2انجام کارهای مالیاتی  ( اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده و مالیات حقوق)

 3-انجام کارهای بیمه تامین اجتماعی

4-شماره تماس09128485988

فرق ذخیره و اندوخته و استهلاک انباشته

طبق استاندارد شماره4، ذخیره نوعی بدهی است که یا مبلغ آن و یا زمان پرداخت آن با ابهام قابل توجه ای روبرو است.البته در آن استاندارد ذکر شده که مواردی مثل ذخیره مطالبات مشکوک الوصول یا ذخیره استهلاک که به منظور درست نشان دادن مبلغ دارایی به صورت کاهنده از آنها کم میشوند،در حوزه این استاندارد قرار نمی گیرند؛ اما اندوخته اصلاً این ماهیت را ندارد و بیشتر در مورد حقوق صاحبان سهام (اندوخته قانونی و اختیاری) کاربرد دارد.


ذخیره تقریبا براوردی است و برای اینکه به اصل تطابق درآمدها وهزینه ها عمل کرده باشیم باید بعضی از هزینه های یک سال که ممکن است در سال مالی بعد معلوم میشود را تخمین وبه حساب ذخیره آن حساب ببریم . ذخیر ماهیت بدهی دارد اگر ما هزینه ها را به حساب ذخیره نبریم آنگاه ناچاریم در سال بعد با حساب سود زیان انباشته عمل کنیم که این نیز منجر به تجدید وارائه صورتهای مالی میشود.مانند ذخیره هزینه های معوق کلا ذخیر طرف بدهکار حساب هزینه است مانند استهلاکات و مطالبات .

ولی اندوخته واقعی است زیرا مقداری از سود هر سال میباشد که طبق مصوبه هیئت مدیر ه از حساب سود انباشته کسر و به حساب اندوخته برده میشود که زیر فصل حقوق صاحبان سهام میباشد . مانند اندوخته توسعه وتکمیل


فرق ذخیره با اندوخته در محل احتساب آنها می باشد ذخیره از محل هزینه های جاری شرکت محاسبه میشود ولی اندوخته از محل سود پس از کسر زیان انباشته سنوات قبل محاسبه و در حسابها ثبت میشودپس ذخیره در هر حال باید منظور شود ولی اندوخته پس از رعایت مورد فوق محاسبه میشود..در ضمن در خصوص استهلاک اندوخته هایی مثل قانونی باید از قانون تجارت تبعیت کرد ولی در استهلاک ذخیره ها انجام شدن کامل رویداد اجازه استهلاک مبالغ ذخیره را به مدیریت میدهد


اصطلاحات اندوخته و ذخیره در بسیاری از موارد بجای یکدیگر استفاده می گردند.اما می توان موارد کاربرد آنها را به شرح زیر تفکیک نمود:


1- اندوخته:


تخصیص و محدودیت در سود انباشته عموما بر اساس پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی و یا بموجب رعایت مفاد قراردادها و یا الزامات قانونی انجام شده و یکی از شیوه های گزارشگری تخصیص و محدودیت در سود انباشته ، نمایش مجزای آن در ترازنامه می باشد.این تخصیص و محدودیت در سود انباشته ،اندوخته نامیده می شود. مانند:اندوخته قانونی، اندوخته احتیاطی(عمومی)، اندوخته اختیاری(قراردادی) و......


2- ذخیره:


اصطلاح ذخیره معمولا در موارد زیر کاربرد دارد:

الف- جهت حسابهای دارایی کاه که اینگونه حسابها نشان دهنده کاهش شناسایی شده در بهای تمام شده برخی اقلام دارایی بوده و باعث می گردند که داراییها مذکور به خالص ارزش بازیافتنی منعکس شوند.مانند: ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، ذخیره کاهش ارزش موجودیها و سرمایه گذاریها.

هرچند استهلاک انباشته نیز یک نوع حساب دارایی کاه می باشد ولی به جهت تفاوت در نوع کاهش در داراییهای ثابت مشهود(استهلاک، کاهش ارزش داراییهای ثابت مشهود محسوب نمی شود) از اصطلاح ذخیره در این خصوص استفاده نمی شود.

ب- جهت بدهیهایی که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آنها، توام با ابهام نسبتا قابل توجه است.مانند: ذخیره مزایای پایان خدمت، ذخیره مالیات بر درآمد، ذخیره تضمین کالا و ..........


ذخیره می گیریم برای پرداخت در آینده که این پرداخت میتونه مانده بازخرید سنوات و مرخصی پرسنل باشه و غیره ولی اندوخته می گیریم برای سپرده شدن پولمون یا برای استفاده از منافع انوخته مثل دریافت وام


ذخیره از حساب سو د و زیان سالانه محاسبه شده و نگهداری میشود

اندوخته از سود انباشته سرانه

چه سود داشته باشیم چه زیان ذخیره نگهداری میشود


ولی اندوخته در صورتی که سود داشته باشیم محاسبه ونگهداری می شود



اندوخته محدودیت در توزیع سود بین سهامداران است . یعنی پس از محاسبه سود خالص نسبت به در نظر گرفتن آن اقدام میشود در صورتیکه ذخیره یک حساب کاهنده دارائی یا افزاینده بدهی است وتاثیر آن بصورت هزینه در محاسبه سود خواهد بود